Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


IV. Kistolmácsi Falunap - 2014

Kistolmácson 2014. július 26-án a kemping területén rendezték meg a község falunapját. A negyedik alkalommal megrendezett falunap horgászversennyel vette kezdetét, amelynek győztese 8.140 grammal a letenyei Gerencsér László lett. A kispályás futball bajnokságon 7 csapat közül a letenyei gárda győzedelmeskedett, a főzőverseny legjobbja a Sárkányok családi csapat lett.

Az elhunyt motorosok emlékművénél a szentmisét Farkas Károly letenyei plébános celebrálta, majd azt követően ő áldotta meg a jelen lévő több mint 50 motorost.

Kora délután Birkás Zoltán polgármester a színpadon adott át díjakat azon kistolmácsi diákoknak, akik a település hírnevét öregbítették. Két kitűnő tanuló Balogh Kitti és ifj. Birkás Zoltán a Kistolmács Jövőjéért Közhasznú Egyesület díszes kupáját is átvehette.
Első ízben került sor a "Kistolmácsért" díj ünnepélyes átadására. A község képviselőtestülete a díjat posztumusz a 2011-ben elhunyt Marton Miklósnak, Kistolmács korábbi elöljárójának, 2006-ig polgármesterének adományozta. A falu faragott címerét, az emlékplakettet és az oklevelet az elhunyt özvegye és fia vette át.

A kistolmácsi falunapot színesítették a letenyei önkéntes tűzoltók, de volt ugrálóvár,a letenyei könyvtárosoknak köszönhetően arcfestés, ügyességi játékok, póni lovaglás is. A kultúrális műsorban többen között fellépett: a Kanizsa Tánegyüttes, a letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola mazsorett és néptánc csoportja, a letenyei Művészeti Iskola táncosai, a szintén letenyei Mákcirág Citerazenekar is.  Este a Jó Laci betyár és csapata szórakoztatta a kistolmácsi falunap szépszámú közönségét.

(Forrás: LetenyeMédia)